Ik heb al eerder een blog geschreven over waarom je een website wil hebben als bedrijf. Vandaag heb ik een aantal tips voor als je een website wil gaan maken. Er zijn namelijk veel manieren om relatief gemakkelijk een website te maken, zeker als je er niet zoveel ervaring mee hebt. Een aantal van deze tools zet ik vandaag op een rij.

Om te beginnen zal ik altijd aanraden om een website op een aangekocht domein te maken. Een website zoals equitiefmarketing.nl komt professioneler over dan bijvoorbeeld equitiefmarketing.wix.com. Enkele partijen waar je een domein kan kopen zijn TransIP, Antagonist, MijnDomein of Strato. Je zal hierin zelf een afweging moeten maken wat betreft de kosten, en doe ook wat research of win advies in om te bepalen welke je het beste kan kiezen.

Wix

Wix is een veelgebruikte tool om eenvoudig een website te maken. Dit is een online tool die werkt op basis van what you see is what you get. Je werkt dus niet met HTML, maar terwijl je je website aan het maken bent, kun je precies zien hoe deze eruit komt te zien. Je kunt gemakkelijk afbeeldingen, teksten en andere blokken in je website slepen, wat het erg toegankelijk maakt. Je kunt gratis een site aanmaken bij Wix, maar moet wel betalen voor een domein.

Wix heeft ook een functie waarbij je een aantal vragen over je site in moeten vullen, waarna Wix zelf een opzet voor je website maakt die je daarna naar eigen wens kan invullen. Ook is er de mogelijkheid om een Wix-expert in te huren die je kan helpen met je site.

SquareSpace

SquareSpace is net als Wix een what you see is what you get editor met een drag & drop systeem. Met SquareSpace heb je een gratis proefperiode van 14 dagen, waarna je een maandelijks bedrag moet betalen. SquareSpace heeft al diverse templates die geschikt kunnen zijn voor het doel dat jij hebt met een website. Met SquareSpace ziet je website er gemakkelijk professioneel uit. Houd er rekening mee dat SquareSpace alleen in het Engels is, dus dat moet je wel kunnen begrijpen.

WordPress

Als je niet thuis bent in websites is WordPress mogelijk wat lastiger. Zelf werk ik hier echter wel het liefste mee. Bij veel domeinhosts heb je de mogelijkheid om automatisch WordPress te installeren op je website. In WordPress werk je met themes die anderen gemaakt hebben in plaats van een drag & drop systeem. Er zijn veel gratis themes, maar logischerwijs worden de themes betaald en steeds duurder hoe breder de mogelijkheden zijn. Houd er rekening mee dat een duur thema met veel mogelijkheden een stuk lastiger kan zijn om in te stellen. De voorbeelden van themes zien er vaak erg mooi uit, maar er zit wel even wat werk in om een vergelijkbare website te bouwen. Voor WordPress is het dus wel handig als je wat verstand van websites hebt.

Je kunt ook een website zelf programmeren, maar dit vereist veel technische kennis. Als je een budget hebt om je site te laten maken, kun je het beste iemand inhuren die er echt in thuis is om je website te maken.

Wil je een website maken maar vind je het toch wel erg lastig? Stuur vrijblijvend een mailtje naar info@equitiefmarketing.nl, dan kan ik je hopelijk verder helpen!


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *