Een vorm van online content die op dit moment heel groot is – en waarschijnlijk alleen maar zal blijven groeien – is video content. Daarbij kun je denken aan een commercial, een instructievideo, een vlogger, een kijkje achter de schermen; met video is heel veel mogelijk, en het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn! Vandaag zet ik een aantal manieren op een rijtje waarop je video in je bedrijf kunt gebruiken.

Als je video’s wil gaan maken zal ik je altijd aanraden om deze op YouTube te plaatsen. Je kunt ze altijd delen op je andere kanalen, maar het grote voordeel van YouTube is dat het in essentie een video-zoekmachine is. Als je wat tijd steekt in de juiste titel, beschrijving, tags en thumbnail kan je video jaren nadat je deze geüpload hebt nog gevonden worden en je dus nog steeds een nieuwe klant opleveren.

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om met een hele filmploeg samen te werken als je dat kan bekostigen, maar dat is helemaal niet nodig. Met je telefoon of een simpele digitale camera kom je tegenwoordig al een heel eind als het gaat om video’s filmen voor YouTube.

Instructievideo

Als je producten verkoopt kan het interessant zijn om video’s over specifieke producten te maken. Zeker voor een product wat duurder is, of wat ingewikkelder in gebruik, kan het voor een geïnteresseerde klant nuttig zijn om een video te zien van hoe het product werkt. Een voorbeeld hiervan is het YouTube-kanaal van Horsefitshop. De vaste vloggers van HFS delen ook wel vlogs, maar ook vaak video’s die gericht zijn op hoe je hun producten kunt gebruiken of het vergelijken van verschillende producten.

Bedrijfsfilm

Je kunt gebruik maken van video om een digitaal visitekaartje van je bedrijf te maken. Vertel wat je doet en vertel over de visie die je hebt voor je bedrijf. Een bedrijfsfilm kan ervoor zorgen dat potentiële klanten een beter en persoonlijker beeld van je krijgen dan wanneer ze een tekst op je website lezen. Eventueel kun je hiervoor een bedrijf als VideoHippisch inhuren die je kunnen helpen met het maken van een mooie bedrijfsfilm, als hierin wil investeren.

Vlogger

Er zijn diverse bedrijven die ervoor kiezen samen te werken met een vlogger, iemand die vlogs maakt op YouTube. Als je zelf niet graag voor de camera staat zou dit een optie kunnen zijn, maar in zo’n geval zal er wel sprake moeten zijn van een situatie die beide partijen iets oplevert. Je kunt dan kiezen voor een vlogger die al een YouTube-kanaal heeft en dus vaak ook al een aantal volgers, maar je kunt ook iemand kiezen waarvan jij denkt dat diegene een leuke vlogger zou kunnen zijn. Soms organiseren bedrijven ook wedstrijden om een vlogger te selecteren. Met een vaste vlogger zou je bijvoorbeeld iedere week een video kunnen uploaden, en dan hoef je er als ondernemer in wat mindere mate mee bezig te zijn. Kies wel altijd een vlogger die past bij de waarden en visie van jouw bedrijf. Een voorbeeld is Epplejeck, die momenteel Madeleine en Joanne als vaste vloggers heeft. Zij nemen je mee in hun paardenleven, waarin ook aandacht gegeven wordt aan producten van Epplejeck.

Kijkje achter de schermen

Video is een uitermate geschikt middel om je doelgroep mee achter de schermen te nemen in je werk. Als je paarden behandelt kun je eens laten zien wat een potentiële klant kan verwachten van een behandeling. Zeker als het om een wat alternatievere behandeling gaat kan het fijn zijn om er een beeld van te vormen. Daarnaast kun je video ook inzetten om een kijkje in je al dan niet professionele leven te geven. Wat komt er nog meer bij kijken? Wat doe je zelf met paarden buiten je werk om? Mensen zijn van nature erg nieuwsgierig, maak daar gebruik van!

Tenslotte kun je video content ook nog benutten door samen te werken met een YouTube-kanaal wat al veel volgers heeft en aansluit bij je doelgroep. Over deze vorm van influencermarketing zal ik op een later moment nog een blog schrijven.

Ben je benieuwd welke kansen ik voor jouw bedrijf zie wat betreft video of kun je hulp gebruiken met het opzetten van een YouTube-kanaal? Mail dan vrijblijvend naar info@equitiefmarketing.nl, dan kan ik kijken of ik je kan helpen.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *